Nu börjar vi vakna och våren tågar in sakta men säkert från söder och norrut. Det är samma visa varje år, först undrar vi om vintern aldrig ska ta slut och sen en dag är våren där från ingenstans.

Våren innebär ju en mängder av möjligheter. Jag tycker att det är lika spännande och fascinerande varje år när man upptäcker allt liv som vaknar. Det är växter och insekter, fåglar och ormar etc.
Våren är ju verkligen årstiden då man kan inspirera barnen till att upptäcka och glädjas ute. Det blir lättare att röra sig igen utan alla tjocka kläder och hela tiden finns det något spännande att göra eller upptäcka. Vatten, lera och sand lockar till lek och kreativitet.
Det är nu du som pedagog tänker att nu är det bara att ta ett steg tillbaka! Visst men det är också nu du kan ta ett steg närmre barnen och vara med att upptäcka, uppleva och undersöka allt nytt som kommer upp och hittas av barnen. Här kommer din roll som pedagog in för att vägleda barnen till kunskap och vetgirighet. Ställ de rätta frågorna och visa intresse för allt ni upptäcker. Visst är det underbart att lära med barnen?!
Njut och lär av allt som bara finns där. Gör er egen vårkalender med vårtecken. Ta fram litteratur som inspirerar. Använd er av utomhuspedgogikens grunder och förhållningssätt till allt ni möter. Upplev med sinnena och prata med barnen om deras upplevelser.
Ha riktigt Utikuligt!