Nu är äntligen sommaren här och med den bad och sol. När man tänker på sommaren så är det första som kommer upp just bad och sol men, kan man vara i skogen på sommaren? Många tycker att skogen är för varm att vara i på sommaren men tänk till!

All forskning visar på att den bästa platsen att vara på när solen är som starkast är skogen. Skogen tar bort ca. 70% av all UV-Strålning vilket gör att vi klarar av att vara där även mitt på dagen då man oftast säger att det är bäst att hålla sig inne.
Vad kan man göra i skogen på sommaren?
Gör en skogstur en tidig sommarmorgon och upplev fåglar och andra djur. Upplev när livet i skogen vaknar och vakna tillsammans med den. Solstrålarna som tränger igenom lövverk på ett sätt du inte kan uppleva annars. Tycker du att det är jobbigt att gå upp på morgonen så kanske kvällen passar dig bättre när djuren förbereder sig för natten.
Mitt på dagen finns också mycket liv att uppleva även på den torraste tallhed. Följ myror eller leta reda på myrlejon som är på jakt efter myror. En spännande kamp håller ständigt på i vår natur. Insekter som jagar byten, insekter som kräver hål eller söker mat bland blad och bär.
Snart är blåbären här och ett barn med blåbär i munnen är ett lyckligt barn!
Ta vara på det skogen har på sommaren och glöm bort att den inte har något spännande att erbjuda. Skogen är spännande under alla årstider men den förändras hela tiden. Nu finns de bästa lövkojorna att tillgå och de bästa gömställena.
Ut och göm er!!!