Vinter - Snöflingan

snoflinga450x250.jpg
Det är lika fascinerande varje vinter att se hur många sökningar det blir på snöflingan, tänk att en bild kan vara så eftertraktad. Är vintern lika eftertraktad eller tycker vi mest att det blir jobbigt? Har ni tänkt på vilken bild vi ger våra barn av vintern?

För barn är vintern spännande och fylld med roliga aktiviteter som skidåkning, pulkaåkning och snöskulptering av olika slag. Man kan göra snölyktor, snögubbar, snödjur, såga i snön och kanske bygga en igloo. Man kan leka speciella lekar som passar så superbra när det är snö t.ex. Kom alla mina snögubbar, snöhjulet, förstenad och Hur mycket är klockan herr snöman.

För att avsluta med det jag började, snöflingan. Snöflingan bär på en fantastisk hemlighet. Varje snöflinga är uppbyggd runt t.ex. måndamm, ökensandkorn el.dyl. Är inte det spännande att funderar runt så vet jag inte vad som är spännande. 

Ta en bakugnsplåt och kyl ner ute, låt sedan snöflingor landa på plåten och fram med luppen. Det ni ser om ni sätter luppen över en snöflinga är en unik snöflinga med ett vackert mönster. Det finns ingen snöflinga som är den andra lik precis som med oss människor. Olika barn är intresserade av olika saker. En del vill undersöka en del vill stoja. Förmedla det roliga med vintern genom att tillsammans med barnen upptäcka och uppleva allt som vintern har att ge. Avsluta gärna med en god kopp chocklad och en äggmacka!

Ha det gott
Anders

0 Websider som länker til inläggen (Trackbacks)