Risotto Milanese

IMG_0571.JPG

Risotto är inte alltid så lätt att få till men här är ett recept som man kan lyckas med. Receptet kommer från "Kokbok för friluftskockar" som är en bok full av recept att tillsammans njuta av när man är ute. Recepten i boken är för 2 personer men lägg gärna till en halva, man blir hungrig ute.

Ingredienser för 2 portioner:
1,5 dl avorioris
En knivsudd sagffran
1 scharlottenlök
Olivolja
Vitlök
Parmesan
2,5 dl höns - eller grönsaksbuljong
En skvätt torrt vitt vin

Stek försiktigt den hackade löken med lite olja i botten av en kastrull, häll i riset och fräs långsamt under omrörning tillsammans med det vita vinet. Pytsa i  buljongen lite i taget och rör om då och då. Efter cirka 15 minuter bör det vara lagom grötigt och klibbigt. Runda av med saffran, rikligt med parmesan och eventuellt lite olivolja.

0 Websider som länker til inläggen (Trackbacks)