Solskenssallad från Kalahari

bestickDet här är en delikat rätt som passar att göra både på vintern och på sommaren. Det är en varm sallad där du själv väljer vad du vill ha varmt och kallt. Du kan göra den både över eld eller på ett trangiakök. Att tillsammans laga mat ute är en väldigt social och trevlig upplevelse och alla kan vara med. smaklig måltid!

Det här behöver du till 4 portioner

dressing:

1,5 msk vinäger

2 tsk dijonsenap

3 hackade vitlökskrlyftor

1,5 tsk italiensk salladskrydda

1 tsk dragon

4 msk olja

sallad:

1 pkt bacon

1 pkt minimajskolvar

4 avocado

4 stjälkar selleri

1 purjolök

3 tomater

1 äpple

Klipp bacon i centimeterbreda bitar och stek dem till de får fin färg. Lägg upp strimlorna på en bark- eller träbit så de får rinna av. Stek minimajsen i baconfettet på hög värme i 3 minuter. Skala och skär avokadon i smala klyftor. Skär sellerin och purjolöken i smala strimlor. Skär tomaterna i klyftor och äpplet i tärningar. 

Servera salladen med dressing och varm minimajs ( ni kan värma andra ingredienser om ni vill också)

 

0 Websider som länker til inläggen (Trackbacks)